Op de planning voor 2013 - kluslijst

Het hebben van een eigen woning brengt ook onderhoud met zich mee. Maar je wilt soms ook wel eens iets anders, allemaal mogelijk. Elk jaar maken we een planning voor de dingen die we dat jaar sowieso willen aanpakken / verbeteren / vervangen. We hebben een lijstje met dingen die we elk jaar / half jaar uitvoeren.

En we hebben nog een wish-list van dingen waarvoor we eerst gewoonweg geld voor opzij zullen moeten zetten. Allemaal niet erg, want het hebben van een eigen huis kost nu eenmaal gewoon geld. Maar door maandelijks de hypotheek te betalen (en af en toe eens wat extra) zijn al die stenen ooit van ons. En dan is het wel fijn als we het met winst zouden kunnen verkopen.

Voor 2013 hebben we de volgende dingen op de wish-list staan:
 1. Repareren muur op de slaapkamer + opnieuw verven
  Aangezien we de slaapkamer en het kantoor hebben omgeruild hebben we nog wat pluggen (inclusief een krater van een vergeten schroef) in de muur achter het bed zitten. het bureau stond namelijk verankerd aan deze muur. Dit zal dit jaar netjes gerepareerd worden en dan moet de muur ook gelijk aan een nieuw kleurtje geloven.
  sssstttt wellicht wel de hele slaapkamer, maar geloof dat manlief daar nog niet erg veel trek in heeft ;)
 2. Verven van de nieuwe binnendeuren beneden
  De deuren hebben we al hangen in de kozijnen, dit was een klus in 2012. Maar we hebben ze 2e hands gekocht, dus een keer een flinke opknapbeurt door ze weer mooi te schuren en in een mooie kleur te verven zou onze woonkamer zeer zeker ten goede komen.
 3. Schuur opknappen + kasten maken in de schuur
  Vorig jaar hebben de keukenbovenkastjes welke we in de schuur hadden hangen voor het opbergen van spullen, besloten om uit zich zelf van de muur te komen. Dit gaf niet alleen een gigantische ravage, maar ook een gebrek aan goede opruimmogelijkheden.
  Het kozijn van de schuur kan ook zeker wel weer eens een goede schilderbeurt gebruiken. En van de vorige bewoners nog uit, hebben we nog wat gaatjes te vullen aan de buitenkant van de schuur (waarna het geheel ook gestuct of geverfd zal moeten worden.
 4. Overdekt stukje terras maken (verlengde van schuur).
  Onze lounche-set past niet meer in de schuur, past gewoonweg niet door de deur heen. Dus het dak van de schuur zal worden verlengd tot aan de schutting (ongeveer 3 meter). Eigenlijk de grootste reden is dat we de tuinspullen daar in de winter droog kunnen staan. En we sommige dingen gewoon buiten kunnen bewaren ipv alles op zolder / schuur e.d. Enne het is ook erg fijn als je zit te BBQ'en in de zomer en we hebben een plotselinge bui, we toch droog kunnen zitten en door kunnen gaan.
 5. Buitenom verven van de kozijnen, ramen en deuren
  Standaard onderhoud wat we eens in de 5 jaar doen.
 6. Radiator in de badkamer vervangen / oplappen
  Het is een mooie radiator, alleen begint deze nu wat roestplekjes te laten zien. Helemaal zonde natuurlijk. Dit is wel iets wat we gaan onderzoeken, in hoeverre we dit makkelijk zelf zouden kunnen oplappen. Moeten we dit laten doen? Of is het wellicht goedkoper en verstandiger om het gewoon te vervangen.
 7. Kozijn in de badkamer verven.
  Een klusje van vorig jaar wat is blijven liggen, puur omdat we het niet over de kleur eens konden worden. Maar de kleur is bekend, dus even wacht op betere tijden (dat we tenminste gebruik kunnen maken van de tuindouche) en dan gaat het kozijn er echt aan geloven. Dit is een buitenraam en we hebben ook een binnendeur. Omdat alles natuurlijk wel bij elkaar moet passen zullen we dit hoogst waarschijnlijk in 1x doen.
En onze wish-list
Hiervan pikken we af en toe een extra item, of zoals die momenteel is, zijn we geld voor opzij aan het zetten.

 • Toilet op de begane grond opknappen + voorzien van een hangend toilet
   
 • Opknappen van de voorzolder + trap naar de zolder (inclusief isoleren dak)
 • Keuken vervangen
   
 • Badkamer verbouwen (zouden graag bad eruit hebben en een goede douche erin)
   
 • CV-ketel vervangen
   
 •  Dubbel glas op de bovenverdieping
   
 • Dakraam vervangen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten